Wandelen voor Water

‘Wandelen voor water’ is een bijzondere sponsorloop die door Rotary Maarssen omarmt wordt. Dit evenement wordt gehouden om het bewustzijn over water in groep 6, 7 en 8 te bevorderen. Hiernaast kunnen de deelnemers hun leeftijdsgenootjes in Afrika helpen.

Voor schoon drinkwater moeten de kinderen in Afrika vaak heel ver lopen. Schoon drinkwater is misschien wel het belangrijkste wat er is. Door schoon drinkwater worden kinderen minder snel ziek, kunnen daardoor vaker naar school, behalen betere cijfers en creëren daarmee een betere toekomst. De kinderen van groep 6/7/8 kunnen dit jaar helpen door te wandelen voor schoon drinkwater. Het ingezamelde geld gaat via SIMAVI naar een project voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Dit jaar is wederom het project in samenwerking met de avond 4-daagse. De kinderen die mee willen doen aan deze sponsorloop kunnen op dinsdag 15 mei (tijdens de avond 4-daagse) deelnemen aan de sponsorloop door 5km te lopen met 6 liter water in hun rugzak. Na afloop van de bewandelde route is er een water-afgifte punt waar de waterflessen geleegd zullen worden. Als je al meedoet aan de avond 4-daagse is dat helemaal geen probleem, het is juist heel goed te combineren! Als je niet meeloopt met de avond 4-daagse kun je ook alleen de dinsdag meelopen met de groep voor dit goede doel!

Kinderen die de 10 km route lopen óf alleen op de dinsdag de 10 km route lopen kunnen meedoen met deze actie door 3 liter water te dragen over deze 10 km. Zo loop je allemaal ‘even veel’ water voor het goede doel en word je je bewust hoe het is om elke dag ver te moeten lopen om schoon drinkwater te krijgen.