Water bij de wijn! 🍷

Published by websitercmaarssen on

Schenk jij ook voor een waterput in Malawi? 🇲🇼

Rotary Maarssen heeft een mooie actie samen met De Wijn Genoten Maarssen. Koop tot en met 31 december de twee speciaal geselecteerde fantastische wijnen voor deze actie én steun ons een waterput in Malawi te laten bouwen.
Je koopt deze wijn in de winkel of heel eenvoudig via de webshop.

Bezorging is gratis vanaf 2 dozen 12 flessen)

http://www.wijngenotenmaarssen.nl/?product=water-bij-de-wijn-rotary-actie-colle-corviano-pinot-grigio-2016

Schoon water en sanitaire voorzieningen zijn een mensenrecht. Wanneer mensen, met name kinderen, toegang hebben tot schoon water en hygiëne leiden ze een gezonder en beter leven.
Voor ons in Nederland is schoon water heel gewoon. Helaas is dit voor veel landen helemaal niet vanzelfsprekend. De Rotary Foundation verandert de wereld door subsidies te verlenen voor projecten en activiteiten over de hele wereld. Versterking van het vermogen van gemeenschappen om duurzame water- en sanitaire systemen te ontwikkelen, te financieren én te onderhouden. Om zo toegang tot veilig water, verbeterde sanitaire voorzieningen en hygiëne te bieden.
We bouwen niet alleen putten en lopen weg. Rotary leden integreren water, sanitatie en hygiëne in onderwijsprojecten. Wanneer kinderen leren over ziekteoverdracht en goede hygiëne missen ze minder school. Deze lessen nemen ze mee naar hun gezin en zo wordt de impact uitgebreid.

Wist u dat…
20 euro nodig is om een persoon van veilig schoon water te voorzien …
23 miljoen mensen nu veilig water hebben door Rotary acties en programma’s …
21 miljoen mensen toegang hebben tot sanitaire voorzieningen en hygiëne dankzij Rotary projecten!

EEN NIEUWE WATERPUT IN MALAWI
In dit kader werkt Rotary Club Maarssen in 2017 en 2018 samen met de Rotary Club Ayr (Schotland) om een nieuwe waterput in Chiringa Village (Malawi) te realiseren. De plannen zijn uitgewerkt, nu nog de financiën om dit te realiseren. Onze bijdrage als lokale Rotary Club is tweeledig; deze wijn actie met als doel een financiële bijdrage te leveren. En onze sponsorloop “Wandelen Voor Water”, die wij reeds enkele jaren voor de basisscholen in Maarssen realiseren, naar Schotland te exporteren. Met deze wijn heeft u een plezierige avond en helpt u een waterput te verwezenlijken!

Proefnotities van De Wijn Genoten uit Maarssen
Colle Corviano – Pinot Grigio (2016) – De druiven komen van wijngaarden in het oosten van Verona, ook wel de Pinot Grigio IGP omgeving. Deze Pinot Grigio heeft de geur van een intens boeket van witte vruchten zoals rijpe gouden appels en peren. De smaak is verfrissend met tonen van appel en perzik met een zachte zuurgraad. Heerlijk in combinatie met lichte salades en gemarineerd wit vlees.

Colle Corviano – Montepulciano (2016) -De prachtig gelegen wijngaarden liggen voor het grootste deel direct om het wijnhuis. Er worden vooral inheemse rassen verbouwd, zoals de Montepulciano voor rode wijn. De geur is krachtig en intens met veel rijp rood fruit. De smaak is vol fruit, met op de achtergrond een discrete houttoets.

Deze wijn actie voor een waterput in Malawi is een samenwerking tussen De Wijn Genoten en Rotary Maarssen

Categories: Geen categorie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *